• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Bij die onvergetelijke gebeurtenis waren ook vele Nederlandse jongeren aanwezig die, door gehoor te geven aan de uitnodiging van hun herders, de universaliteit van de Kerk hebben willen ervaren. Voor hen wachters van de dageraad van het derde millennium' zou ik willen herhalen: "Als jullie zijn, wat jullie moeten zijn, zullen jullie de hele wereld in vuur en vlam zetten!" H. Paus Johannes Paulus II, Homilie, Afsluitende H. Mis op Tor Vergata - WJD Rome 2000, Jullie zijn de Apostelen van dit derde millennium (20 aug 2000), 7

Ik ben de Nederlandse katholieke organisaties dankbaar, die bij die gelegenheid de aanwezigheid van jongeren uit Nederland hebben bevorderd. Zij hebben dat eveneens gedaan bij gelegenheid van het Jubileum van de universiteitsdocenten, die mij toen als vrucht van hun overwegingen de bundel In Quest of Humanity in a Globalising World hebben overhandigd. Ik ben hen daar oprecht erkentelijk voor.

Het is van belang om de communio tussen de Kerk in Nederland en de opvolger van Petrus, en door hem, met de universele Kerk te verdiepen. Het is inderdaad op het fundament van de eenheid, dat de diversiteit een bijdrage kan leveren aan het verlevendigen en verrijken van het gehele Lichaam van Christus. De dialoog in liefde en waarheid moet altijd de houding kenmerken waarmee de gemeenschappen en individuen met elkaar en met de Kerk in gesprek treden.

Document

Naam: NEDERLANDSE DAG, VIERING VAN HET GROTE JUBILEUM IN ROME
Speciale audiëntie in de Sint Pieter
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Audiëntie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 7 november 2000
Copyrights: © 2001, rkkerk.nl
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test