• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

BRAZILIë - MEDIA

Geliefde broeders en zusters,

Ik wil boven alles de Heer opnieuw danken voor mijn apostolische reis naar Brazilië en tegelijkertijd dank ik ook al degenen die mij in gebed hebben vergezeld. Zoals jullie weten, ben ik naar Brazilië gereisd voor de opening van de vijfde algemene vergadering van de bisschoppen van Latijns-Amerika en de Cariben. Maar voor deze grote kerkelijke gebeurtenis had ik de gelegenheid de Braziliaanse katholieke gemeenschap te ontmoeten. Vele gelovigen kwamen hiervoor naar São Paulo en in het bijzonder voor de eerste heiligverklaring van een Braziliaan: priester Antonio de Santa’Ana Galvao. Ik zal woensdag meer zeggen over mijn reis. Nu wil ik jullie vragen te bidden voor de vergadering in Aparecida en voor de weg van het volk van God in Latijns-Amerika.

Wereldmediadag is een ander thema om vandaag over na te denken en voor gebed. Het thema is dit jaar ‘Paus Benedictus XVI - Boodschap
Kinderen en de sociale communicatiemiddelen: een uitdaging voor de opvoeding
Bij gelegenheid van de 41e Wereld Communicatie Dag
(24 januari 2007)
’. De vormende uitdagingen vandaag zijn vaak verbonden met de invloed van de massamedia, die concurreert met de school, de Kerk en zelfs het gezin. In deze context is een goede opvoeding in een juist gebruik van de media essentieel. Ouders, leerkrachten en de kerkelijke gemeenschap hebben de opdracht samen kinderen en jonge mensen te leren selectief te zijn en een kritische houding te ontwikkelen, en de smaak te cultiveren voor wat esthetisch en moreel goed is.
Maar de media moeten ook aan deze opvoedende taak bijdragen, de waardigheid van de menselijke persoon bevorderen, van het huwelijk en het gezin, van de doelen van de beschaving en van wat zij bereikt heeft. Programma’s die geweld of antisociaal gedrag injecteren, of die de menselijke seksualiteit vulgariseren, zijn onaanvaardbaar en al helemaal als zij gericht zijn op jonge mensen. Ik herhaal mijn oproep aan de verantwoordelijken van de media-industrie en in de sociale communicatie dat zij het algemeen welzijn beschermen, de waarheid respecteren en de waardigheid van de menselijke persoon en het gezin beschermen.

Document

Naam: BRAZILIë - MEDIA
Soort: Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 20 mei 2007
Copyrights: © 2007, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Jan Peeters (KN)
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test