• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
De dagen van de Heilige Veertigdagentijd die wij momenteel beleven, zijn niet enkel een weg van meer intense geestelijke oefeningen, maar ook een doeltreffende voorbereiding om beter het heilig Paasfeest te vieren. Laten wij elkaar, door de drie boetepraktijken die zeer dierbaar zijn aan de bijbelse en christelijke traditie –het gebed, het geven van aalmoezen en het vasten- bemoedigen om de vasten opnieuw te ontdekken en met vernieuwde ijver te beleven, niet enkel als een ascetische praktijk, maar ook als voorbereiding op de Eucharistie en als geestelijk wapen om te strijden tegen elke eventuele ongeordende aanval jegens onszelf. Deze intense periode in het liturgische leven moge ons helpen om alles wat onze geest verstrooit, te verwijderen en om wat onze ziel voedt, krachtiger te maken en zo onze ziel te openen voor de liefde tot God en de naaste.

Met deze gevoelens spreek ik nu reeds aan U allen mijn wensen uit voor de komende paasfeesten en, terwijl ik jullie dank voor het werk dat jullie in deze voltallige sessie verricht hebben als ook voor geheel het werk van de Congregatie, deel ik aan ieder van harte mijn Zegen mee.

Document

Naam: TOT DE DEELNEMERS AAN DE VOLTALLIGE VERGADERING VAN DE CONGREGATIE VOOR DE GODDELIJKE EREDIENST EN DE DISCIPLINE VAN DE SACRAMENTEN
Soort: Paus Benedictus XVI - Toespraak
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 13 maart 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling: Jörgen Vijgen
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test