• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

GROET AAN DE DEELNEMERS AAN EUROPESE JONGERENONTMOETING (TAIZé-ONTMOETING) IN ZAGREB 2006

Beste jongeren,

in Zagreb geven jullie allen weer gehoor aan de oproep van onze dierbare frère Roger om verder te trekken op jullie pelgrimage van vertrouwen. Paus Benedictus wenst jullie allen toe dat jullie er steeds meer bewust van worden hoe belangrijk saamhorigheid tussen mensen is en hoe noodzakelijk het is om open te staan voor alle mensen met wie je te maken hebt. Door een hernieuwde aandacht voor de ander, bouwen jullie mee aan onderlinge menselijke relaties die meer gekenmerkt worden door saamhorigheid. Zo zal overal op onze planeet de mensenfamilie concreet gestalte krijgen, een mensenfamilie waarin iedereen met zijn eigenheid liefdevol wordt opgenomen en herkend en gerespecteerd wordt als kind van God. Op deze Kroatische bodem, nog getekend door de jarenlange conflicten, zijn jullie een sprekend teken van hoop en laten jullie, als jongeren, zien dat jullie de mensheid willen vernieuwen met meer respect voor alle mensen, onafhankelijk van nationaliteit en religie.

Het merkteken van de éne Doop heeft jullie allen zonen en dochters van dezelfde Vader gemaakt. Als christenen worden jullie opgeroepen om ervan te getuigen dat de boodschap van het evangelie voor alle mensen op aarde bestemd is en ieder mens iets te zeggen heeft op zijn levensweg. Mogen jullie, door jullie blik naar de ander, door alle uitingen van aandacht voor iedereen, Christus aanwezig laten zijn om je heen. Christus roept je op om lief te hebben en te handelen zoals Hij zelf deed. Op die manier zullen jullie echt vrij zijn en zullen jullie je menselijke en christelijke verantwoordelijkheid aan den lijve ervaren.

Zijn Heiligheid Benedictus XVI vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van de Maagd Maria, de Moeder van de gelovigen. Hij geeft jullie van ganser harte en met alle genegenheid de apostolische zegen. Deze zegen spreekt hij ook uit voor de broeders van Taizé, alle mensen die deze pelgrimage georganiseerd hebben, de pastores en de gelovigen die jullie welkom heten en jullie families.

Document

Naam: GROET AAN DE DEELNEMERS AAN EUROPESE JONGERENONTMOETING (TAIZé-ONTMOETING) IN ZAGREB 2006
Soort: Paus Benedictus XVI - Brief
Auteur: Tarcisio Kardinaal Bertone
Datum: 16 december 2006
Copyrights: © www.taize.fr
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test