• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

GROET AAN DE DEELNEMERS EUROPESE JONGERENONTMOETING (TAIZé-ONTMOETING) IN GENèVE 2007

Beste jongeren,

jullie die gehoor hebben gegeven aan de oproep van de gemeenschap van Taizé om bij elkaar te komen voor een nieuwe etappe van de door frère Roger in gang gezette ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’, wees ervan verzekerd dat de paus jullie spiritueel nabij zal zijn. Hij bidt tot de Heer dat deze tijd voor jullie een tijd van genade mag zijn en dat jullie op diepgaande wijze zullen ervaren wat kerk-zijn betekent. De ontmoetingen die jullie hebben met het volk van God dat jullie welkom heet, evenals de momenten van gebed en samenzijn, nodigen jullie uit om nieuwe wegen van hoop te openen. Laat je hierbij inspireren door het Woord van God en de vertrouwde omgang met Christus. Inderdaad, alleen Christus geeft ons de sleutel van de echte hoop, van de hoop die veel verder reikt dan de kleine dagelijkse verlangens die wij kunnen koesteren, want Hij richt ons naar de toekomst en naar het eeuwige geluk waarnaar wij elke dag op weg zijn, ieder persoonlijk en als lid van de Kerk.

Moge het vertrouwen in God jullie hoopvol maken en jullie helpen de wereld te veranderen door je te baseren op de evangelische waarden, vooral die van de vergeving die het opperste teken is van liefde, want degene die vergeeft blijft niet hangen bij de begane fout maar opent een nieuwe toekomst. Als vrede de vrucht is van de gerechtigheid, dan is ze dat nog meer van de vergeving die de echte verzoening bezegelt tussen personen die voordien elkaar uitdaagden en met elkaar in strijd waren en die door de vergeving weer samen op weg kunnen gaan. Door de vergeving van God te accepteren die ons in het sacrament wordt geschonken, kunnen jullie op jullie beurt op concrete wijze wederzijdse vergeving realiseren en zo een wereld creëren, gebaseerd op verzoening.

Zijne heiligheid Benedictus XVI vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van Maria, moeder van de gelovigen en van de heilige Franciscus van Sales, die vol begeestering en met veel mededogen in de streek van Genève zijn apostolisch werk heeft verricht. Hij geeft jullie van ganser harte en in diepe genegenheid de apostolische zegen: aan jullie, de broeders van Taizé, alle personen die deze pelgrimage hebben georganiseerd, de kerkelijke ambtsdragers en gelovigen die jullie verwelkomen en jullie families.

Document

Naam: GROET AAN DE DEELNEMERS EUROPESE JONGERENONTMOETING (TAIZé-ONTMOETING) IN GENèVE 2007
Soort: Paus Benedictus XVI - Brief
Auteur: Tarcisio Kardinaal Bertone
Datum: 14 december 2007
Copyrights: © www.taize.fr
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test