• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wij verbreden onze horizon nu om u allen in te sluiten, broeders en zusters die een wereld van gerechtigheid, liefde, waarheid en vrede zoeken. Moge deze boodschap u bemoedigen in uw zoektocht!

De Vaders van het Tweede Vaticaans Concilie durfden in hun boodschap aan de regeringen te zeggen: "In uw aardse en tijdelijke stad is God zijn geestelijke en eeuwige stad aan het bouwen". Dat is waarom wij, bewust van onze beperkingen en onze rol als bisschoppen en geen aanspraak makend op wat voor politieke macht dan ook, we toch durven te spreken tot onze politieke en economische leiders: Moge het gemeenschappelijk welzijn van alle mensen en volken het motief voor uw handelen zijn. Het is niet buiten uw mandaat om zo breed mogelijk samen te werken voor gerechtigheid en vrede. We vragen u om niet de hoeken van de wereld te vergeten die geen aandacht van de media krijgen en waar onze broeders en zusters sterven van honger en gebrek aan medicijnen. Het voortduren van grote ongelijkheid tussen volkeren is een bedreiging voor de vrede. Zoals de Paus u expliciet gevraagd heeft, vragen wij u wederom om het juk van de externe schulden van ontwikkelingslanden te verminderen, om alle mensenrechten te verdedigen, vooral het recht op godsdienstvrijheid. Vertrouwvol en respectvol vragen wij u, dat u indachtig bent dat alle macht slechts in dienstwerk haar betekenis vindt.

Document

Naam: SLOTTEKST 10E BISSCHOPPENSYNODE: 'DE BISSCHOP: DIENAAR VAN HET EVANGELIE VAN JEZUS CHRISTUS VOOR DE HOOP VAN DE WERELD'
Soort: Bisschoppensynodes
Auteur: Synodevaders
Datum: 26 oktober 2001
Copyrights: © 2001 Stg. Catechese.net
Bewerkt: 14 oktober 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test