• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Helder bewust van de bijzondere verscheidenheid die aanwezig is in deze Synode, hebben wij als bisschoppen het belangrijke thema van de inculturatie opnieuw opgepakt. We willen "het zaad van het Woord" dat God heeft gezaaid in verschillende culturen, religies, kunstwerken en in alle spirituele rijkdom van verschillende volken door de geschiedenis heen, erkennen. Ontwikkelingen in wetenschap en technologie en de wereldwijde informatie revolutie hebben ons gedwongen om het mysterie van het geloof opnieuw te bestuderen, met de energie, de durf en het inzicht dat de Kerkvaders kenmerkte, de theologen, heiligen en herders, die dikwijls hun werk deden in tijden van onrust en verandering, zoals de onze.

Het geheel van het leven van onze gemeenschappen wordt gekenmerkt door het langzame werk van dialoog en groei. Maar om de zuiverheid van het originele christelijke geloof in een nieuwe en toegankelijke taal uit te leggen, trouw aan de traditie, hebben we de bijzondere medewerking van bekwame theologen nodig. Zoals de grote theologen die ons theologisch begrip in het verleden hebben verdiept, geïnspireerd door het verlangen om een van geest met de Kerk te zijn, zullen ze ons helpen om dienaars van het Evangelie van Jezus Christus te zijn voor de hoop van de wereld. Mogen we in vreugde, voorzichtigheid en loyaliteit de interreligieuze dialoog voortzetten, in de geest van de ontmoeting in Assisi in 1986.

Document

Naam: SLOTTEKST 10E BISSCHOPPENSYNODE: 'DE BISSCHOP: DIENAAR VAN HET EVANGELIE VAN JEZUS CHRISTUS VOOR DE HOOP VAN DE WERELD'
Soort: Bisschoppensynodes
Auteur: Synodevaders
Datum: 26 oktober 2001
Copyrights: © 2001 Stg. Catechese.net
Bewerkt: 14 oktober 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test