• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

DE BISSCHOP EN ZIJN SEMINARISTEN
Vragen en antwoorden tijdens het bezoek van Paus Benedictus XVI aan het Romeinse Grootseminarie bij gelegenheid van het feest van de "Madonna della Fiducia"

's Morgens had de vicaris voor het bisdom Rome, kardinaal Camillo Ruini, de feestelijke Eucharistieviering geleid op dit feest van Maria della Fiducia.

Deze titel van Maria hangt samen met een zeventiende-eeuws schilderij van Maria met Kind, waarvan een kopie zich bevindt in een kapel van het seminarie. Onder die titel is Maria uitgeroepen tot patrones van het Romeinse Grootseminarie. Haar feest - huisfeest van het seminarie - wordt jaarlijks gevierd op de zaterdag voor het begin van de vasten, wat in 2007 op 17 februari viel.

In de namiddag, om 18.00 uur bracht paus Benedictus een bezoek aan de seminariegemeenschap. Na een welkomstspeech van de Rector, Mgr. Giovanni Tani, antwoordde de Paus op vragen van een zestal seminaristen. Hieronder steeds eerst de vraag van een seminarist, daarna het antwoord van de paus.

Document

Naam: DE BISSCHOP EN ZIJN SEMINARISTEN
Vragen en antwoorden tijdens het bezoek van Paus Benedictus XVI aan het Romeinse Grootseminarie bij gelegenheid van het feest van de "Madonna della Fiducia"
Soort: Paus Benedictus XVI - Toespraak
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 17 februari 2007
Copyrights: © 2007, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling uit het Italiaans, toegevoegde titel en ondertitel, indeling in alinea's en de toevoegingen tussen haakjes (ter verduidelijking van het zinsverband): past. Chr. v. Buijtenen pr.
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test