• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

In mijn programma kon het bezoek niet ontbreken aan heiligdommen die het leven van de priester en bisschop Karol Wojtyla getekend hebben, waarvan drie in het bijzonder: Czestochowa, Kalwaria Zebrzydowska en de Goddelijke Barmhartigheid. Ik zal nooit het oponthoud vergeten in het bekende Mariaheiligdom Jasna Gorá. Op die Klare Berg, hof van de Poolse natie, als in een ideaal cenakel, hebben zeer veel gelovigen en bijzonder mannelijke en vrouwelijke religieuzen, seminaristen en vertegenwoordigers van Kerkelijke Bewegingen, zich rond de opvolger van Petrus verzameld om met mij naar Maria te luisteren. Vertrekkend van de prachtige Maria-overweging die Johannes Paulus II aan de Kerk gegeven heeft in de encycliek H. Paus Johannes Paulus II - Encycliek
Redemptoris Mater
Moeder van de Verlosser
(25 maart 1987)
, heb ik het geloof opnieuw willen voorstellen als een fundamentele houding van de geest - die niet alleen intellectueel of sentimenteel is - het ware geloof raakt namelijk de hele persoon: zijn gedachten, affectieve gevoelens, bedoelingen, relaties, zijn lichamelijke dimensie, zijn activiteiten, zijn dagelijks werk.

Bij het bezoek aan het heerlijke heiligdom van Kalwaria Zebrzydowska, niet ver van Krakau, heb ik Onze-Lieve-Vrouw van Smarten gevraagd, het geloof van de kerkgemeenschap te ondersteunen in ogenblikken van moeilijkheden en beproeving; de volgende etappe in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Lagiewniki, heeft mij de gelegenheid gegeven te onderlijnen dat alleen de Goddelijke Barmhartigheid het mysterie van de mens verheldert. In het klooster dicht bij dit heiligdom, heeft zuster Faustina Kowalska bij het schouwen van de lichtende wonden van de verrezen Christus, een boodschap van vertrouwen ontvangen voor heel de mensheid, de boodschap van de Goddelijke Barmhartigheid, waarvan Johannes Paulus II de verspreider en tolk was en die werkelijk een centrale boodschap is, vooral voor onze tijd: de Barmhartigheid als Gods kracht, als Goddelijke grens tegen het kwaad van de wereld.

Document

Naam: APOSTOLISCHE REIS DOOR POLEN
Soort: Paus Benedictus XVI - Audiƫntie
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 31 mei 2006
Copyrights: © 2006 Libreria Editrice Vaticana
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test