• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

WELKOM DOOR EEN JONGERE - WYD ROME 2000

Wij houden van U, Heilige Vader!

Geliefde Paus Johannes Paulus II,

Graag willen wij uitdrukking gaven aan onze dankbaarheid dat U ons naar Rome heeft uitgenodigd, de stad die de sporen draagt van zovele heiligen en martelaren, waar zovele generaties Christenen hun geloof hebben uitgedragen sinds het begin van de Kerk. Dank U dat U ons om U heen verzameld hebt, in Uw huis, om ons weer opnieuw de missie te geven om de boodschap van God de wereld in te dragen en speciaal aan onze leeftijdsgenoten. Dank U, omdat dit betekent dat U ons vertrouwt en van ons houdt.

Door hier te zijn realiseren wij ons dat wij over de grenzen heen van landen en rassen, van talen en geloofsbeleving, één familie zijn in echte en diepe gemeenschap, door Gods liefde en eenheid. Deze verschillen kunnen schatten worden omdat we iets gemeenschappelijks hebben dat sterker is dan al het andere, ons geloof in Jezus Christus, de Enige Zoon van God.


Wij hopen bemoedigd en gesterkt te worden in ons geloof door het horen en delen in de ervaringen van zovele anderen die proberen de aanwezigheid van de Heer de ontdekken en Hem te volgen in situaties die buitengewoon verschillend zijn. Heilige Vader, help ons in te zien dat we niet bang hoeven te zijn, zelfs niet als we geconfronteerd worden met de moeilijkheden en de uitdagingen die de jeugd tegenwoordig het hoofd moeten bieden, omdat Jezus altijd bij ons is en ons nooit verlaat. Help ons hierin de moed te vinden ons geloof in woord en daad uit te dragen.

Het nieuwe millennium is pas gestart. Wij zijn dankbaar dat wij deze mogelijkheid gekregen hebben om in Rome een indruk van ons achter te laten, hierbij onze voetstappen zettend in die van Christus.

Heilige Vader, we houden zo ontzettend veel van U!

Document

Naam: WELKOM DOOR EEN JONGERE - WYD ROME 2000
Soort: Pauselijke Raad voor de Leken
Auteur: Eun-Ha Hwang, Korea
Datum: 15 augustus 2000
Copyrights: © 2000, Stg. Interkerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test