• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

WET VERDUISTERT WERKELIJKE STATUS HUWELIJK - FEEST VAN DE HEILIGE FAMILIE

Op deze dag na de Geboorte van Christus, gedenkt de Kerk vandaag het feest van de Heilige Familie. Alle gezinnen moeten leren een centrum van liefde, eenheid en openheid voor het leven te zijn in de school van Nazareth.

In onze tijd is er een verkeerde interpretatie van rechten dat er soms toe leidt dat de ware natuur van het instituut van het gezin en de huwelijkse band verduisterd wordt. Het is noodzakelijk voor iedereen die die geloofd in het elang van het gezin gebaseeerd op het huwelijk zich verenigen op alle niveaus. Het is een menselijke en goddelijke realiteit dat verdedigd moet worden en verkondigd als het fundamentele goed van de maatschappij.

"Christengelovigen moeten", zoals het Tweede Vaticaans Concilie het zegt, "de tekenen des tijds te verstaan en zowel door het getuigenis van eigen leven als door gezamenlijke actie met alle goedwillende mensen de waarden van huwelijk en gezin met veel zorg omgeven" 2e Vaticaans Concilie, Constitutie, Over de Kerk in de wereld van deze tijd, Gaudium et Spes (7 dec 1965), 52. Het is noodzakelijk om het Evangelie van het gezin te verkondigen met vreugde en moed. Laat ons gemeenschappelijk het gebed tot Jezus, Maria en Jozef richten voor alle gezinnen, met name die in materiƫle of geestelijke nood zijn.
Bidden we ook vor de slachtoffers in Bam, in Iran, die deze nacht getroffen zijn door geweldige aardbeving. Vragen we de Barmhartige God medelijden te hebben met wier leven zo abrupt van ons zijn weggenomen, en dat de overlevenden moge getroost en geholpen worden. De internationale organisaties, speciaal de Katholieke caritas-instituten, zijn uitgenodigd om van harte hulp te bieden aan onze broeders en zusters in Iran, die door deze serieuse catastrofe getroffen zijn. Moge de solidariteit van de gehele wereld, juist zo nadrukkelijk gevoeld in deze periode van Kerstmis, helpen om verbetering te brengen in deze dramatische toestand.

Document

Naam: WET VERDUISTERT WERKELIJKE STATUS HUWELIJK - FEEST VAN DE HEILIGE FAMILIE
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Angelus/Regina Caeli
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 28 december 2003
Copyrights: © 2003, Stg. InterKerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test