• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Uitgeverijen, waarvoor katholieke instellingen (bisdommen, religieuze instituten, katholieke verenigingen, enzovoorts) borg staan, hebben een bijzondere verantwoordelijkheid op dit terrein. Met het oog op de bijzondere band, die zij hebben met het kerkelijke gezag, moeten hun activiteiten zich laten sturen door overeenstemming met de kerkelijke leer, door gemeenschap met haar bisschoppen en door onderwerping aan de kerkelijke wetgeving. Katholieke uitgevers moeten geen werken publiceren, die het voorgeschreven kerkelijke verlof missen.
Uitgeverijen waarvoor katholieke instellingen borg staan, zouden eigenlijk het voorwerp moeten zijn van bijzondere zorg voor de plaatselijke ordinarissen, zodat hun publikaties altijd overeenstemmen met de leer van de kerk en daadwerkelijk bijdragen aan het heil der zielen.
Bisschoppen zijn verplicht de verkoop en uitstalling van publikaties, die met vragen van godsdienst of zeden te maken hebben en waarvoor geen verlof of goedkeuring van het kerkelijk gezag Vgl. Wetboek, Codex van het Canonieke recht, Codex Iuris Canonici (25 jan 1983), 827. 4 ontvangen is, in hun kerken te verhinderen.

Document

Naam: INSTRUCTIE OVER BEPAALDE ASPECTEN VAN HET GEBRUIK VAN DE SOCIALE COMMUNICATIEMIDDELEN BIJ DE BEVORDERING VAN DE GELOOFSLEER
Soort: Congregatie voor de Geloofsleer
Auteur: Joseph Kardinaal Ratzinger
Datum: 30 maart 1992
Copyrights: © 1992, SRKK, Utrecht
Vert.: prof. dr. H. Eijsink
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test