• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

AFSLUITING WJD ROME 2000

Aan het einde van deze Eucharistieviering gaan onze gedachten naar de "Vrouw" waarover Sint Paulus sprak in de Tweede Lezing van de Mis van vandaag (Gal. 4,4): de gezegende Maagd Maria, op wiens feest van Tenhemelopneming wij de vijftiende Wereldjongerendag begonnen zijn. Met haar liefhebbende en moederlijke aanwezigheid heeft Maria ons deze dagen in Rome begeleid, dagen van intense geloofservaringen. Wij willen graag uitdrukking geven aan onze dankbaarheid jegens haar voor haar "ja", die het begin markeert van het "avontuur" van onze Verlossing.

Net zoals ik de gezegende Maagd Maria gevraagd heb om over alle jongeren van de wereld te waken, dank ik jullie hartelijk die deelgenomen hebben aan deze vijftiende Wereldjongerendag.

Ik groet en dank allereerst allen die deze gebeurtenis hebben georganiseerd..een ieder die bijna drie jaar lang met groot enthousiasme heeft gebeden en gewerkt om deze gebeurtenis voor te bereiden. Ik vraag jullie allen erop toe te zien dat de rijke erfenis die hierdoor is ontstaan niet wordt verspild.

Ik dank ook de overheid die met grote toewijding heeft gezorgd dat de complexe organisatie van deze Wereldjongerendag op de best mogelijke wijze heeft gefunctioneerd.

Tenslotte groet ik de vele aanwezige Kardinalen en Bisschoppen, evenals de priesters, de religieuzen, de onderwijzers en jullie allen, jongeren uit de hele wereld, "mijn vreugde en mijn kroon" (Fil. 4,1).

Voordat wij deze mooie en grote bijeenkomst verlaten, wil ik bekend maken dat de volgende Wereldjongerendag gehouden zal worden in Toronto, Canada, in de zomer van 2002. Ik nodig nu reeds alle jongeren van de wereld uit uit te zien naar Toronto, en ik groet speciaal de Canadese delegatie die bij deze viering aanwezig wilde zijn om hun taak te accepteren. Over hen en alles wat zij ondernemen roep ik de bescherming van de Maagd Maria af.

De Paus groet de jongeren in verschillende talen.
Met genegenheid en dankbaarheid groet ik u allen.

Laten wij tezamen Maria vragen een ieder van ons te beschermen op onze reis.

Document

Naam: AFSLUITING WJD ROME 2000
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Angelus/Regina Caeli
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 20 augustus 2000
Copyrights: © 2000, Stg. InterKerk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test