• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Opperrabbinaat prijst synagogebezoek Paus

De bilaterale commissie van de Heilige Stoel en het Jeruzalemse Opperrabbinaat heeft de inzet van Paus Benedictus voor de katholiek-joodse dialoog geprezen. Met zijn Paus Benedictus XVI - Toespraak
Tijdens bezoek aan de Grote Synagoge van Rome
(17 januari 2010)
heeft de Paus de “inzet van de katholieke Kerk voor een verdieping van de dialoog en broederschap met het Jodendom” categorisch bevestigd”, aldus een verklaring van de commissie.

De theologische commissie bracht deze week een bezoek aan Rome. De joodse delegatie werd geleid door de Israëlische Schar Jisjoev Cohen. Zij besprak mogelijke antwoorden van beide geloofsgemeenschappen op de wereldwijde milieucrisis.

Die is een gevolg van ongeremde fysieke en technologische uitbuiting, aldus een slotverklaring. De commissie is tegen een verabsolutering van de wetenschap. Technologische innovaties moeten worden vergezeld van religieuze en ethische adviezen.

Essentieel voor een duurzame en ethisch verantwoorde ontwikkeling is de erkenning van een “transcendente dimensie van de schepping”, aldus de commissie. Menselijke vrijheid en autonomie dienen bij het gebruik van natuurlijke rijkdommen altijd een 'Goddelijke soevereiniteit over het universum te erkennen. Milieu-ethiek vormt bovendien een belangrijke voorwaarde voor de wereldvrede, aldus de verklaring.

Bron: katholieknieuwsblad.nl

Publicatiedatum: 20 januari 2010
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test