• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paasboodschap verdijft materialisme en nihilisme

ROME (KerkNet/KatholiekNederland) - "De aankondiging van de verrijzenis van de Heer verlicht de duistere wereld waarin wij leven. En dan doel ik vooral op het materialisme en nihilisme, de visie op de wereld die niet in staat is verder te kijken dan de ogen van de wetenschap en die zich uiteindelijk terugtrekt in een sfeer van leegte waarvan men gelooft dat dit ook de uiteindelijke bestemming is van de mens", sprak Paus Benedictus XVI vandaag in zijn toespraak 'tot de stad Rome en de wereld' (‘Urbi et orbi’) vanaf het centrale balkon van de Sint-Pietersbasiliek voor tienduizenden bedevaarders die op het immense plein waren samengestroomd. “De verrijzenis is geen theorie, maar een historische realiteit. Jezus heeft een nieuwe weg gebaand tussen hemel en aarde. Het is geen mythe of droom, geen visioen of utopie, geen sprookje, maar een unieke gebeurtenis."
De Paus zei dat hij vorige maand tijdens zijn apostolisch bezoek aan Afrika dezelfde Paasboodschap van hoop heeft verkondigd. En hij wil die Paasboodschap straks ook "nadrukkelijk overbrengen op mijn aanstaande reis naar het Heilige Land". Benedictus XVI is van 8 tot en met 15 a.s. mei in het Heilig Land (Jordanië, Israël en het Palestijns territorium). "Verzoening - moeilijk maar noodzakelijk - is een voorwaarde om te komen tot veiligheid en vreedzame co-existentie. En het kan alleen worden bereikt als er een eind komt aan het Joods-Palestijns conflict."
Na zijn toespraak sprak de Paus in enkele tientallen talen – dit jaar waren er welgeteld 63 - zijn paaswens uit. In het Italiaans zei hij nadrukkelijk: "Een zalig Pasen voor alle Italianen, speciaal voor hen die lijden aan de gevolgen van de aardbeving. Dat de verrezen Christus u moge leiden over de wegen van gerechtigheid, solidariteit en vrede en eenieder moge inspireren met wijsheid en moed die men nodig heeft om gezamenlijk een hoopvolle toekomst op te kunnen bouwen."
Vandaag maakte de Italiaanse autoriteiten bekend dat het dodental in het rampgebied in de Abruzzen intussen is opgelopen tot 293.

Publicatiedatum: 12 april 2009
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test