• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus onderstreept onmisbare rol van het gezin

Paus Benedictus XVI heeft opnieuw de centrale rol van het gezin als onmisbare kiemcel van samenleving en Kerk onderstreept. Hij hoopt dat de zesde katholieke Wereldgezinsdagen, die woensdag in Mexico-Stad begonnen, een nieuwe impuls zullen geven aan “de schoonheid en de waarde van het gezin”. Hij zei dit afgelopen zondag tijdens zijn toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus.

Het vijfdaagse congres, dat wordt georganiseerd door de Pauselijke Raad voor het Gezin, wordt geleid door kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone. Anders dan bij andere wereldomspannende bijeenkomsten neemt de Paus er niet persoonlijk aan deel. De Heilige Vader zal zich komende zondag tijdens de slotmanifestatie met een videoboodschap tot de deelnemers wenden. Bij de slotbijeenkomst, in het bedevaartsoord van de Maagd van Guadalupe worden meer dan een miljoen mensen verwacht.

Aan de bijeenkomst rond het doorgeven van waarden nemen naast tal van organisaties rond 200 bisschoppen en 30 kardinalen deel.

De Wereldgezinsgdagen zijn een initiatief van Paus Johannes Paulus II die voor het eerst in 1994 plaatsvonden en sindsdien om de drie jaar worden gehouden. (KN/KNA)

Publicatiedatum: 16 januari 2009
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test