• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

6e Wereldontmoeting van Gezinnen gestart

BRUSSEL (KerkNet) – Nog tot 18 januari a.s. vindt op initiatief van de Pauselijke Raad voor het Gezin, in Mexico Stad het 6de Wereldgezinscongres plaats. Thema is: ‘Het gezin en opvoeding tot menselijke en Christelijke waarden’. Het vijf dagen durend congres wil vooral de inzet van de katholieke Kerk en haar verenigingen voor het gezin versterken. Naast 120 kardinalen en bisschoppen, zijn ook honderden politici en andere prominenten uit de hele wereld uitgenodigd. Gastsprekers zijn onder meer de pauselijke huispredikant pater Cantalamessa en de Canadese kardinaal Marc Ouellet. Ook nieuwe bewegingen zoals Focolare, de Neocatechumenale Weg en Schönstatt zijn er sterk vertegenwoordigd. Centrale aandachtspunten zijn de geloofsopvoeding in de gezinnen, het belang van huwelijk en gezin, menselijke waardigheid, waardeopvoeding in het gezin, het gezin als huiskerk, gezin en onderwijs en het gezin als drager van de nieuwe evangelisatie.

De eerste editie van het Wereldgezinscongres vond in 1994 in Rome plaats op initiatief van Paus Johannes Paulus II. Daarna volgden edities in Rio de Janeiro (1997), Rome (Jubeljaar 2000), Manilla (2003) en Valencia (2006).

Paus Benedictus XVI kreeg van zijn artsen de raad de verre verplaatsing naar het Amerikaanse continent niet te maken. Allicht daardoor ligt de opkomst lager dan gehoopt. De Paus laat zich vertegenwoordigen door staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone.

Publicatiedatum: 13 januari 2009
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test