• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Bertone legaat van de Paus op de Wereld Ontmoetingsdagen voor Gezinnen

Rome (Radio Vaticana) - Kardinaal Staatssecretaris Tarcisio Bertone zal namens de Paus aanwezig zijn bij de 6e Wereld Ontmoeting van Gezinnen in Mexico. Paus Benedictus XVI heeft Kardinaal Bertone afgelopen zaterdag 15 november tot legaat benoemd. De Gezinsontmoeting vindt plaats van 13 tot en met 18 januari 2009 in Mexico-Stad. Enkele weken geleden maakte het Vaticaan al bekend dat Paus Benedictus niet persoonlijk deel zou nemen. Dit o.a. vanwege het feit dat zijn artsen een dergelijke reis en een verblijf op meer dan 2000 meter hoogte bij de huidige leeftijd en fysieke gesteldheid van de Paus niet verantwoord vinden.

Op het moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de Ontmoeting. Ongeveer 2 miljoen mensen zouden willen deelnemen, zo wordt uit Mexico gemeld.

Van 14 tot en met 16 januari 2009 wordt een Pastoraal Theologisch Congres gehouden. Op 17 januari zullen families uit de verschillende continenten vertellen over hun ervaringen met de verkondiging van de menselijke en christelijke waarden in de verschillende sociaal-culturele milieus. Hoogtepunt van deze kerkelijke manifestatie is de afsluitende H. Mis op zondag 18 januari 2009.

Publicatiedatum: 16 november 2008
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test