• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

De Exhortatie over de Amazonesynode wordt binnenkort verwacht

(lifesitenews.com) - Volgens diverse berichten vanuit het Vaticaan wordt de tekst van de Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Querida Amazonia
Geliefde Amazone
(2 februari 2020)
van Paus Franciscus naar aanleiding van de in oktober 2019 gehouden Amazone-synode eind januari of begin februari verwacht. De laatste lezing van de concepttekst wordt op het moment gedaan en de vertalingen moeten verzorgd worden.

Inmiddels is ook een brief, ondertekend door de algemene secretaris van de Synode, Claudio Kard. Hummes, naar buiten gekomen waarin Bisschoppenconferenties gevraagd wordt voorbereidingen te treffen voor de publicatie. In de brief wordt aangegeven dat Paus Franciscus wenst dat de tekst eerst bij de Bisschoppen bekend is voordat deze in de publiciteit gebracht wordt. De bedoeling is niet om publiciteit of aandacht te genereren. Als voorbereiding wordt gevraagd citaten te lezen uit een aantal aangegeven, eerder gepubliceerde, documenten. Binnen 10 dagen zou een tweede brief komen met meer aanwijzingen. Dit alles om de Bisschoppen zelf zich te laten voorbereiden over het onderwerp van de Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Querida Amazonia
Geliefde Amazone
(2 februari 2020)
.
Als suggestie wordt meegegeven om "een inheemse (indien het voor het gebied relevant zou zijn), een ervaren pastorale leider (gewijd of religieus of een leek), een expert op het gebied van klimaat of ecologie of een jongerenwerker" bij de persconferentie te betrekken.
Tenslotte wordt gevraagd om de brief geheim te houden. Toch is inmiddels de brief via o.a. Lifesitenews naar buiten gekomen.

Als suggesties van bronnen wordt in de brief genoemd:

Publicatiedatum: 16 januari 2020
Laatst bewerkt: 22 maart 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test