• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: technologie mag niet tot barbarij leiden

(kro-ncrv.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft een oproep gedaan aan de grote techbedrijven. Kunstmatige intelligentie en andere technologische vooruitgangen mogen geen “vijand van het algemeen belang” worden en mogen niet leiden tot een “vorm van barbarij op basis van het recht van de sterkste”, zei de paus vrijdag.

Franciscus ontving in het Apostolisch Paleis de deelnemers aan een seminar over ‘Het algemeen welzijn in het digitale tijdperk’, georganiseerd door de Pauselijke Raad voor de Cultuur en het Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling.

Onder de deelnemers zijn topmensen van bedrijven als Facebook, LinkedIn en Mozilla. Het symposium wordt gehouden op het generalaat van de jezuïeten in Rome, vlakbij Vaticaanstad. De deelnemers praten drie dagen lang over onder meer vrede en moderne oorlogsvoering, de toekomst van werk, AI (artificiële intelligentie), algoritmes en en blockchain (een collectief logboek dat onder meer wordt gebruikt voor virtueel geld).

Artificiële intelligentie brengt volgens de paus naast voordelen ook het gevaar met zich mee “voor het verspreiden van tendentieuze meningen en foute informatie, die het publieke debat kunnen vergiftigen en de meningen van miljoenen kunnen manipuleren. Ze kunnen de instellingen die vreedzaam samenleven garanderen in gevaar brengen”.

Publicatiedatum: 27 september 2019
Laatst bewerkt: 28 september 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test