• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Pauselijke Academie over robotica en AI

(kerknet.be) - De Pauselijke Academie voor het Leven organiseert op 25 en 26 februari een symposium over robotica en artificiële intelligentie (AI). Daarbij wordt vooral nagegaan wat de toekomstige mogelijkheden zijn en wat hun impact is op ons leven, verduidelijkt de jezuïet Carlo Casalone, lid van de academie. Casalone studeerde geneeskunde en werkte voor zijn toetreding tot de jezuïeten als cardioloog. Hij is sinds 2017 lid van de academie.  

De academie zal zich ook buigen over de mogelijkheden voor de palliatieve verzorging en de impact op het vlak van de neurowetenschappen, bio-ethiek en de bewerking van het menselijke genoom (chromosoomset). Er is ook aandacht voor de industriële en persoonlijke servicerobots, die in de toekomst onder meer zullen ingezet worden in het huishouden en de zorg voor ouderen.  

Een van de gastsprekers is de topwetenschapper Hiroshi Ishiguro, een Japanse roboticaexpert die humanoïde robots maakt en discussies over de essentie van mens zijn promoot. Carlo Casalone: Wij proberen volledig op de hoogte te zijn van wat er gebeurt, zodat we weten wat mogelijk is in de snel evoluerende wereld van de cognitieve machines om een duidelijke kijk te krijgen op hun ethische, sociale, culturele en economische impact.

Bron: Crux

Publicatiedatum: 6 januari 2019
Laatst bewerkt: 10 januari 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test