• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Apostolische Penitencerie publiceert een gids voor biecht en aflaten

Een document van de apostolische Penitencerie voor de biecht en de aflaten, met als titel “Het feest van de vergeving met Paus Franciscus. Gids voor biecht en aflaten”, werd volgens de Italiaanse uitgave van L’Osservatore Romano van 16 december 2017, door de Vaticaanse Boekhandel en Uitgeverij gepubliceerd.

Deze gids wil de gelovige aanmoedigen om de biecht opnieuw in het centrum van het christenleven te plaatsen, zoals kard. Mauro Piacenza, Grootpenitencier en Mgr. Krzysztof Nykiel, regent van de Penitencerie in het Voorwoord schrijven. Het is een nuttig instrument om nederig, sereen en goed voorbereid tot het sacrament van de verzoening te naderen.

In dit boek van 100 blz., zal niet alleen de gelovige elementen vinden voor reflectie en vorming over het sacrament van de verzoening, maar ook priesters zullen hun pastorale en spirituele ervaring kunnen verrijken met de hulp van het leergezag van de Paus. De aanwijzingen van Paus Franciscus die in het document verzameld zijn, willen de ontmoeting tussen de Vader en de berouwvolle zondaar bevorderen, benadrukt het dagblad van het Vaticaan.

Het boek eindigt met een commentaar van Paus Franciscus op drie belangrijke parabels in de optiek van de verzoening: de parabel van de zondares die de voeten van Christus kust, verhaald door de heilige Lucas; die van de overspelige en vergeven vrouw, volgens de heilige Johannes; en die van de onbarmhartige dienaar, verteld door de heilige Matteüs.

Vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: zenit.org

Publicatiedatum: 16 december 2017
Laatst bewerkt: 23 december 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test