• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus begint reeks catecheses over de Heilige Mis

“De verborgen schoonheid herontdekken … van de Eucharistievering, die eens ontsluierd, aan ieders leven volle zin geeft” en deelnemen aan “de liturgische vorming van de gelovigen, voor ware vernieuwing onmisbaar”, dat zijn de objectieven die Paus Franciscus beoogt met de catechesereeks die hij vandaag begonnen is te geven tijdens de wekelijkse algemene audiënties op de woensdag.  

Paus Franciscus nodigt uit de blik te richten “op het hart van de Kerk, dat wil zeggen op de Eucharistie” om “te herontdekken hoezeer Gods liefde in dit geloofsmysterie schittert”. “Voor ons, christenen, is het fundamenteel de waarde en betekenis van de Heilige Mis goed te begrijpen, om onze relatie met God steeds voller te beleven.” 

Paus Franciscus heeft het publiek op het Sint-Pietersplein vandaag tijdens de woensdagse algemene audiëntie verder opgeroepen om hun harten te openen, in plaats van hun smartphone of tablet voor een selfie boven te halen als zij hem ontmoeten. Hij bekende dat het klikken van de mobiele telefoons tijdens gebed en aanbidding hem echt stoort en verdriet. Ook enkele priesters en bisschoppen durven zich daarbij al eens laten meeslepen, voegde hij er veelbetekenend aan toe. "Dit maakt mij heel triest. Wij moeten ons altijd ervan bewust zijn dat de Eucharistieviering een ontmoeting met Jezus Christus is. Christus is hier aanwezig en hierdoor nemen wij deel aan zijn lijden en dood voor ons heil.", aldus de Paus. 

De Paus spoorde het publiek aan om de diepere betekenis en de schoonheid van de Eucharistie echt te leren ontdekken. "Laten wij ook niet vergeten dat er vandaag veel christenen hun leven riskeren om de Eucharistie te kunnen vieren."

Bron: Zenit.org/VIS/Radio Vaticana (Duitstalig) 

Zie de Nederlandstalige vertaling van de eerste catechese in deze reeks: De Heilige Mis

Publicatiedatum: 8 november 2017
Laatst bewerkt: 9 november 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test