• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ontmoeting over nieuwe evangelisatie en Afrikaanse culturen

’Pastorale perspectieven voor de nieuwe evangelisatie in de context van de mondialisering en van zijn effecten op de Afrikaanse culturen’: dat is het thema van de ontmoeting die de Pauselijke Raad voor de Cultuur van 23 tot 26 juli in Bagamoyo (Tanzania) organiseert.

De ontmoeting kadert in een reeks initiatieven die de pastoraal van de cultuur wil aanmoedigen in de verschillende delen van de wereld. In een context die fel beïnvloed wordt door de gevolgen van de mondialisering op de culturele omgeving en op de levenswijze van de mensen spant de Kerk zich in om de inculturatie van het geloof te promoten, alsook een nieuw christelijk humanisme dat mensen toelaat ten volle Afrikaan en ten volle christen te zijn.

Kardinaal Polycarp Pengo, lid van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, houdt de slottoespraak. Thema van zijn toespraak is: "De Kerk, de familie van God. Antwoorden op de uitdagingen gesteld door de mondialisering en de verspreiding van buitenlandse culturele modellen in de Afrikaanse culturen".

Publicatiedatum: 23 juli 2008
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test