• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus hekelt klimaatscepticisme

(kro.nl/katholiek) - Pakt de mensheid de verandering van het klimaat niet aan, dan gaat zij ten onder. De huidige reeks van orkanen die het Caribisch gebied en de Verenigde Staten teisteren, tonen de noodzaak van ingrijpen aan. Dat Paus Franciscus - Interview
Interview met de meegereisde journalisten op de terugvlucht van Bogota naar Rome
(11 september 2017)
terug naar Rome na zijn bezoek aan Colombia.

Wie de oorzaak van de klimaatverandering negeert, zal uiteindelijk door de geschiedenis worden geoordeeld, zei hij. Daarmee raakt de Paus aan de beslissing van de Verenigde Staten om de handen af te trekken van het klimaatverdrag van Parijs van 2015.

“Je kunt duidelijk zien wat er gebeurt als we de effecten van het klimaat en het advies van wetenschappers hoe die aan te pakken, negeren”, zei de Paus. De opwarming van de aarde wordt door menselijke activiteit veroorzaakt. “We hebben allen onze verantwoordelijkheid. Ook politici.”

Over president Trump, die de VS uit het verdrag loodste, zei Franciscus: “Als iemand twijfelt aan de oorzaken van de opwarming, dan moet hij wetenschappers raadplegen. Die zijn er heel helder over. Wetenschappers zijn precies.”

Op Paus Franciscus - Interview
Interview met de meegereisde journalisten op de terugvlucht van Bogota naar Rome
(11 september 2017)
wat hij vindt van Trumps voornemen om de door Obama ingestelde regeling DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) af te schaffen, zei de Paus dat hij de kwestie niet heel goed bestudeerd heeft. Hij zei er echter wel dit over: “Ik heb gehoord dat de president van de VS zich presenteert als een man die pro life is. En als hij een goede pro-lifer is dan begrijpt hij dat het gezin de wieg van het leven is. En dat moet je dan als eenheid beschermen.”

DACA werd in 2012 onder de vorige president Barack Obama ingevoerd en had tot doel ongeveer 741.000 mensen – in de media ‘dreamers’ genoemd – te beschermen tegen uitzetting. Het betreft de kinderen van illegale immigranten die in de VS zijn geboren.

Zie de Nederlandstalige vertaling van ook andere delen uit het interview: Paus Franciscus - Interview
Interview met de meegereisde journalisten op de terugvlucht van Bogota naar Rome
(11 september 2017)

Publicatiedatum: 11 september 2017
Laatst bewerkt: 12 september 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test