• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Franciscus veroordeelt geweld in Venezuela en de mensenhandel

(kerknet.be) - Paus Franciscus veroordeelde zondag kort voor zijn terugkeer naar Rome moderne vormen van slavernij en hij riep bij het Angelusgebed op tot gebed voor Venezuela. Sinds de feitelijke machtsgreep van president Nicolas Maduro werden er bij protesten al meer dan honderd mensen gedood. Franciscus veroordeelde gisteren nadrukkelijk elke vorm van geweld en hij sprak de hoop uit op een vreedzame oplossing voor de ernstige politieke en economische crisis in Venezuela, die vooral de armsten en benadeelden in de samenleving treft.

Tijdens de vijfde en laatste dag van zijn reis bezocht Franciscus een achtergestelde buurt in Cartagena, om zo zijn steun aan daklozen en de slachtoffers van mensenhandel te betuigen. Blikvanger van de slotdag was het bezoek aan het tehuis van Talitha Kum voor jonge vrouwen die slachtoffer werden van gedwongen prostitutie. Hij ontmoette ook Lorenza Perez, al jaren kok bij daklozen. Franciscus vertelde dat beiden mooi illustreren hoe de liefde van God telkens opnieuw tastbaar wordt. "Dankzij hun moed en geloof wordt de menselijke waardigheid dagelijks hersteld en worden wonden geheeld."

Tijdens de Eucharistieviering voor het Angelus vertelde Franciscus aan meer dan een miljoen gelovigen dat de heropbouw van de vrede in Colombia, na het recente moeizaam verworven vredesakkoord, een werk van lange adem zal zijn. "U moet die vrede zelf stap voor stap heropbouwen, in de eerste plaats door de persoonlijke ontmoeting met mensen die elkaar pijn hebben gedaan." Dat gesprek tussen twee personen, zo zei hij, is fundamenteel en kan door geen enkele oproep of inspanning voor vrede of verzoening worden vervangen. "Maar het voorbeeld van Jezus daagt ons uit om op de andere toe te stappen en vergiffenis te schenken."

Bron: The Tablet/NCR 

Publicatiedatum: 11 september 2017
Laatst bewerkt: 12 september 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test