• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus ontvangen in Bogota

(kro.nl/katholiek) -

Paus Franciscus is woensdagmiddag na twaalf uren vliegen aangekomen in Colombia. De Airbus A330 van Alitalia landde om 16.15 uur plaatselijke tijd op een luchtmachtbasis bij de hoofdstad Bogotá, waar de opperherder van de Katholieke Kerk feestelijk werd onthaald. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en zijn vrouw verwelkomden hem, terwijl een groep van drieduizend gelovigen de Paus toejuichten.

Aan boord van het vliegtuig had de Paus tegen de meereizende journalisten gezegd dat hij met zijn reis Colombia wil “vooruit helpen op zijn weg naar de vrede”. Daarmee doelde hij op de realisatie van het vredesakkoord dat de regering vorig jaar met het linkse rebellenleger FARC sloot, waarmee een einde kwam aan de burgeroorlog die sinds 1964 woedt. Het Zuid-Amerikaanse land werd decennia lang niet alleen geteisterd door een guerrilla in de jungle maar ook door de maatschappelijke ontwrichting ten gevolge van de corruptieve macht van de drugskartels.

Na de eerste verwelkoming werd de Paus voorgesteld aan diverse delegaties. Ondertussen werden er, begeleid door vrolijke muziek, folkloristische dansen opgevoerd. 

Per Pausmobiel werd de Heilige Vader overgebracht naar de Apostolische Nuntiatuur, zijn logeeradres in Bogotá. Daar wachtte een groep Colombianen hem op met traditionele gezangen. Na een zegening en een bloemenhulde aan Maria trok de Paus zich terug.

Donderdag wordt Franciscus verwacht op het presidentieel paleis voor een ontmoeting met de autoriteiten. Daarna heeft hij een persoonlijk onderhoud met president Santos, die vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede won.

Het volgende programmaonderdeel is een bezoek aan de kathedraal van Bogotá, waar de Paus wordt verwelkomd door de aartsbisschop, kardinaal Rubén Salazar Gómez. Daarna vindt er in het aartsbisschoppelijk paleis een ontmoeting met de Colombiaanse bisschoppen plaats en in de nuntiatuur met een afvaardiging van CELAM. De dag wordt afgesloten met een Eucharistieviering in Parque Metropolitano Simón Bolívar, een groot park in het centrum van Bogotá.

Publicatiedatum: 7 september 2017
Laatst bewerkt: 7 september 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test