• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus onderweg naar Colombia

(kerknet.be - aangevuld) - Paus Franciscus komt vanavond met een Airbus A330 van Alitalia na een vlucht van 9.825 kilometer aan in Colombia. Hij wordt er door de Colombiaanse president Juan Manuel Dos Santos om half zes plaatselijke tijd (23.30 uur bij ons) verwelkomd op de luchthaven van Bogota. De Paus vertrok vanmorgen om 11 uur vanaf de Romeinse luchthaven Fiumicino. Het is de 20ste buitenlandse reis sinds het begin van zijn pontificaat.

Op een geïmproviseerde persconferentie in het vliegtuig zei Paus Franciscus dat hij naar het Latijns-Amerikaanse land reist om er de vooruitgang van het vredesproces te bevorderen. Hij herinnerde eraan dat het vliegtuig ook over Venezuela zou vliegen en vroeg de meegereisde journalisten om mee te bidden voor het herstel van de dialoog en de stabiliteit in het land.

Traditiegetrouw ging de Paus eerst naar de Maria Maggiore in Rome om bij de beeltenis van Maria Salus Populi Romani een bloemstuk neer te leggen en te bidden voor het welslagen van de reis. Ook ontmoette hij daarbij enkele bewoners van buitenwijken van Rome die door bosbranden dakloos waren geworden.

Paus Franciscus had voor zijn vertrek een kort gesprek met de commissarissen Enrico Laghi en Stefano Paleari van de luchtvaartmaatschappij Alitalia. In afwachting van de overname kwam de Italiaanse regering met een overbruggingskrediet van 600 miljoen euro over de brug voor de voorlopig nog nationale luchtvaartmaatschappij. De vlucht van vandaag is de 166e vlucht van een Paus met de luchtvaartmaatschappij. Het gesprek moet ervoor zorgen dat hij ook in de toekomst een trouwe klant blijft. De Heilige Stoel heeft nog niet beslist met welke luchtvaartmaatschappij de Paus eind november naar Myanmar en Bangladesh vliegt.

Bron: I.Media/Kathpress.at

Publicatiedatum: 6 september 2017
Laatst bewerkt: 7 september 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test