• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Turkson vraagt ingrijpende hervorming VN

(kerknet.be) - Kardinaal Peter Turkson, de prefect van het Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling, pleit voor een ingrijpende hervorming van de Verenigde Naties om de positieve effecten van de globalisering te versterken en de negatieve gevolgen ervan te beperken. Bovendien is het noodzakelijk dat voortaan ook transnationale maatschappelijke organisaties (ngo’s) in het overlegorgaan vertegenwoordigd zijn.

Om zijn pleidooi kracht bij te zetten verwijst kardinaal Turkson naar het fenomeen van de migratie, waarbij vandaag naar schatting een miljard mensen onderweg zijn. "Dat is een zevende van de wereldbevolking. De migratie is een grensoverschrijdend fenomeen dat door supranationale organisaties moet worden aangepakt. 85 procent van alle asielzoekers wordt opgevangen door arme landen en ontwikkelingslanden."

Kardinaal Turkson vraagt een internationaal verdrag om nucleaire wapens te verbieden en staat kritisch tegenover de hoge militaire uitgaven in vele rijke landen, waardoor bijgedragen wordt tot oorlog en conflict en de inspanningen voor ontwikkelingshulp worden doorkruist. "Het is toch onvoorstelbaar dat landen door een invasie en de internationale wapenhandel gedestabiliseerd worden, terwijl de gehele bevolking tegelijk wordt vernederd omdat zij onrechtvaardige handelsregels moet naleven. En dan durven wij nog klagen dat er te veel asielzoekers en immigranten zijn!

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig)

Publicatiedatum: 17 juni 2017
Laatst bewerkt: 20 juni 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test