• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ierse premier op audiëntie bij Paus Franciscus

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft maandag de Ierse premier Enda Kenny ontvangen. Tijdens de ontmoeting van 23 minuten was er aandacht voor de nauwe historische banden tussen de Heilige Stoel en Ierland en werd er van mening gewisseld over de waardigheid van de zwaksten en noodlijdenden, de rol van de katholieke Kerk in het onderwijs en de Ierse samenleving, de toekomst van Europa, de vluchtelingenpolitiek en de jongerenwerkloosheid. Aansluitend ontmoette de premier Staatssecretaris Pietro Parolin en aartsbisschop Paul Richard Gallagher, secretaris voor de relaties met andere Staten.

"Paus Joannes Paulus II bracht in 1979 al een bezoek, maar de spanningen in Noord-Ierland maakten een bezoek daar toen onmogelijk."aldus Aartsbisschop Diarmuid Martin.

Tijdens de daaropvolgende persconferentie kondigde de premier aan dat Paus Franciscus heeft toegezegd om in 2018 op uitnodiging van de Ierse bisschoppen Ierland te bezoeken, naar aanleiding van de 9de Wereldontmoeting van de Gezinnen. Kenny hoopt dat de Paus dan ook Noord-Ierland wil bezoeken. Diarmuid Martin, de aartsbisschop van Dublin, had eerder al aangekondigd dat Paus Franciscus in 2018 ook Noord-Ierland zal bezoeken, dat vorige eeuw nog het strijdtoneel was van de Ierse onafhankelijkheidsbeweging IRA, het Britse leger en protestantse milities. 

Bron: I.Media

Publicatiedatum: 29 november 2016
Laatst bewerkt: 9 december 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test