• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus vraagt om zorgvuldige selectie van kandidaten voor religieus leven

BRUSSEL (KerkNet/I.Media) –De Katholieke Kerk moet kandidaten voor gewijde ambten en het kloosterleven zorgvuldig selecteren. Dat schrijft Paus Franciscus in zijn boodschap voor de 53ste roepingendag op 17 april 2016. In de brief, met de titel 'Paus Franciscus - Boodschap
De Kerk, moeder van de roepingen
Roepingenzondag 17 april 2016
(8 december 2015)
', schrijft hij dat de roepingen in de Kerk geboren worden, er groeien en er ondersteund worden. De zorg van de Kerk voor roepingen wordt niet enkel weerspiegeld in het onophoudelijk gebed voor nieuwe roepingen en de begeleiding ervan, maar eveneens door de selectie van kandidaten. "Niemand is slechts voor een bepaalde regio of een bepaalde groep of kerkelijke beweging geroepen, maar is geroepen met een zending voor de kerk en de wereld." 

Paus Franciscus vraagt ook bijzondere aandacht en zorg voor de opleiding. Diegene die geroepen is moet de kans krijgen om met een ruime verscheidenheid aan pastorale ervaringen in contact te komen, om de kerkgemeenschap beter te leren kennen en om de blik te verruimen. De Paus dringt daarbij ook aan op pastorale ervaring en aandacht bij mensen aan de rand. Tegelijk moet de geroepene de schat van de contemplatie leren ontdekken, door een tijd in het klooster te verblijven. 

"Het roepingentraject wordt afgelegd met de broeders en zusters die ons geschonken zijn." Roepingen kunnen een tegengewicht vormen voor de onverschilligheid en het individualisme, die zo karakteristiek zijn voor de westerse samenleving. "Zo kan de onverschilligheid overwonnen worden door de liefde. Bekering en roeping vormen de twee kanten van dezelfde munt." 

Publicatiedatum: 8 december 2015
Laatst bewerkt: 9 december 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test