• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Boodschap voor Wereldziekendag: "Vertrouw op Jezus"

ROME (KerkNet) – In zijn Paus Franciscus - Boodschap
Zich zoals Maria toevertrouwen aan de barmhartige Jezus
Boodschap voor Wereldziekendag, Nazareth, 11 februari 2016
(15 september 2015)
voor de Wereldziekendag, die jaarlijks op 11 februari wereldwijd wordt gehouden, vraagt Paus Franciscus om zoals Maria vertrouwen te hebben in Jezus. De brief verschijnt onder de titel "Paus Franciscus - Boodschap
Zich zoals Maria toevertrouwen aan de barmhartige Jezus
Boodschap voor Wereldziekendag, Nazareth, 11 februari 2016
(15 september 2015)
'. De Paus erkent dat ziekte, in het bijzonder een ernstige ziekte, ons hele bestaan in vraag doet stellen. "Onze eerste reactie is er een van opstand. Ziekte kan aansporen tot wanhoop en dreigt ervoor te zorgen dat wij niet langer de zin zien van het leven." 

Paus Franciscus erkent dat ons geloof in God bij ziekte ernstig op de proef wordt gesteld. Maar tegelijk kan ziekte ons ook sterker maken. "Niet omdat ons geloof ziekte, pijn of de vragen die zo'n ziekte meebrengt doet verdwijnen, maar wel omdat wij zo de diepste betekenis kunnen ontdekken van wat wij beleven. Ziekte kan ons dichter bij Jezus brengen, die met ons op weg gaat en die mee ons kruis helpt dragen." 

Wereldziekendag wordt sinds 1993 op initiatief van Paus Joannes Paulus II jaarlijks gehouden op 11 februari, de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. In 2016 vindt de centrale viering plaats in het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw in Nazareth, "van waaruit Jezus vertrokken is om zijn boodschap van heil te verkondigen". De dag is ook een gelegenheid om aandacht te vragen voor Katholieke gezondheidscentra. Wereldwijd beheert de Katholieke Kerk 115.352 gezondheidscentra, waaronder 5.167 ziekenhuizen, 17.322 dispensaria, 648 leprozerieën, 15.699 bejaardentehuizen, 10.124 weeshuizen, 11.596 kindertuinen, 14.744 gezondheidscentra voor moeder en kind en 3.663 centra voor opvoeding of heropvoeding.

Publicatiedatum: 15 september 2015
Laatst bewerkt: 29 januari 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test