• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus doopt tien volwassenen en jongeren in de Paasnacht

ROME (KerkNet/I.Media) – Paus Franciscus heeft zaterdagavond tien volwassenen en jongeren gedoopt in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De zes vrouwen en vier mannen zijn afkomstig uit Italië, Albanië, Kenia, Cambodja, Kenia, Portugal en Egypte. Zij zijn geboren tussen 1948 en 1994 geboren. Het Vaticaan gaf geen details over een mogelijk vroegere geloofs- of levensbeschouwelijke overtuiging van de dopelingen, al lijkt de late aankondiging van de identiteit van de dopelingen erop te wijzen dat de gedoopte Egyptenaar, die overigens al verschillende jaren in Italië woont, moslim was.

Zie voor de Nederlandstalige vertaling van de homilie: Paus Franciscus - Homilie
Het mysterie binnengaan
Tijdens de Paaswake 2015 (Jaar B) - Sint Pieterbasiliek
(4 april 2015)

De Paasviering in Rome bereikte Paaszondag een hoogtepunt met de feestelijke Paasmis en de 'Urbi et orbi'-zegen van op het balkon van het Pauselijke paleis. Zie ook het bericht: Paasgroet en de "Urbi et Orbi"-zegen van de Paus.

Volgend weekend leest Paus Franciscus op de feestdag van de Goddelijke Barmhartigheid voor de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek een bulle voor waarin een ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’ wordt afgekondigd.

Naar schatting 100.000 pelgrims en toeristen wonen de Paasvieringen in Rome bij. Er wordt een 1.000-tal politiemannen en veiligheidsagenten ingezet om onder meer eventuele aanslagen te voorkomen. Pelgrims moeten controleposten zoals op luchthavens passeren voordat zij het Sint-Pietersplein kunnen betreden.

Publicatiedatum: 5 april 2015
Laatst bewerkt: 6 april 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test