• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldroepingendag: 'Bekleed je met Christus'

BRUSSEL (KerkNet) – De 'Wereldbiddag voor Roepingen', elk jaar de vierde zondag in de paastijd, valt dit jaar op zondag 26 april. Die dag is traditioneel een uitstekende gelegenheid om als kerkgemeenschap te bidden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat, het godgewijde leven en het huwelijk. Als thema werden de woorden van Paus Franciscus tot de jongeren op de Wereldjongerendagen in 2013 in Rio de Janeiro gekozen: 'Bekleed je met Christus en je leven zal vol van zijn liefde zijn'. 

In zijn Paus Franciscus - Homilie
Bekleed je met Christus!
Tijdens de officiële opening van de Wereldjongerendagen Rio de Janeiro 2013 - Copacabana
(25 juli 2013)
drukte Paus Franciscus de honderdduizenden jongeren toen op het hart zich te ‘bekleden met het geloof’. Hij verduidelijkte dat met een beeld uit het dagelijkse leven: als we een bord eten klaar maken en we zien dat het wat zout nodig heeft, dan ‘kleden we het aan’ en we strooien wat zout over het eten; als we zien dat het wat olie kan gebruiken, dan ‘kleden we het aan’ met olie; ‘bekleden’ of ‘aankleden’ betekent dus ergens bovenop doen of overheen strooien. 

De Paus moedigde de jongelui aan om dit toe te passen op het leven. Hij vervolgde: ‘Bekleed je met geloof’ en je leven krijgt een nieuwe smaak. Je ontvangt een kompas in je leven die jou de richting aangeeft. ‘Bekleed je met hoop’ en je dagen zullen verlicht worden. Jouw horizon zal niet meer donker zijn, maar vol van licht. ‘Bekleed je met liefde’ en je leven zal als een huis zijn dat gebouwd wordt op een rots. Je reis zal vreugdevol zijn omdat je vele vrienden zal vinden om samen met jou te reizen. Bekleed je met geloof, bekleed je met hoop, bekleed je met liefde!

Paus Franciscus getuigde verder dat alleen Christus het leven kan omvormen en vernieuwen waardoor de werkelijkheid met nieuwe ogen kunnen gezien wordt. ‘Bekleed je met Christus’ en je zult een vriend vinden op wie je altijd kunt vertrouwen. Bekleed je met Christus en je zult op vleugels van hoop vreugdevol naar de toekomst reizen. Bekleed je met Christus en je leven zal vol van zijn liefde zijn. Het zal een vruchtbaar leven zijn.

Publicatiedatum: 2 april 2015
Laatst bewerkt: 3 april 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test