• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus opent consistorie met oproep tot eenheid

ROME (KerkNet/RadVat) – Paus Franciscus heeft vanmorgen het consistorie met meer dan 160 kardinalen, waarvan er 110 stemgerechtigd zijn, geopend met een Paus Franciscus - Toespraak
Begroeting van de kardinalen die deelnemers aan het Consistorie
(12 februari 2015)
. "Het einddoel van de hervorming van de Romeinse curie is het op elkaar afstemmen van de verschillende diensten van het Vaticaan om zo de samenwerking te versterken en de collegialiteit te bevorderen." De Paus presenteert vandaag en morgen achter gesloten deuren zijn voorstellen voor de hervorming voor aan de kardinalen uit de hele wereld.

"De hervorming is geen doel op zich”, onderstreepte de Paus. “Ze moet bijdragen tot de versterking van het christelijke getuigenis, de bevordering van de verkondiging, de bevordering van een oecumenische geest en een constructieve dialoog." Hij herinnerde eraan dat hij met deze hervorming tegemoet wil komen aan de verzuchting die de kardinalen uitspraken tijdens het conclaaf, dat aan zijn Pausverkiezing voorafging. Hij benadrukte dat die hervorming tijd, vastbeslotenheid en vooral ook de samenwerking van iedereen vereist.

Pater Federico Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, bevestigde dat de kardinalen onder zullen debatteren over een voorstel om de Pauselijke Raad voor de Leken en die voor het Gezin, samen met de Academie voor het Leven, samen te brengen in een soort 'supercongregatie’ voor de Leken. Daarnaast wordt ook de oprichting van een tweede, nieuwe, congregatie besproken, die moet ontstaan door de fusie van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede, die voor Migranten en Reizigers en de Pauselijke Raad ‘Cor Unum’.

Publicatiedatum: 12 februari 2015
Laatst bewerkt: 3 juni 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test