• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldcongres nieuwe bewegingen en gemeenschappen

ROME (KerkNet/Zenit) – Van donderdag 20 tot zaterdag 22 november 2014 vindt in Rome het derde congres plaats van nieuwe kerkelijke bewegingen en gemeenschappen, met deelnemers uit de hele wereld. De deelnemers ontmoeten er ook de Paus en hopen hem met hun aanwezigheid en gebed bij zijn zending te ondersteunen. De vorige congressen vonden plaats in 1998 en 2006.

Thema van het congres is: ‘De vreugde van het Evangelie: de vreugde van de verkondiging.’ Sprekers zijn onder meer kardinaal Stanislas Rylko en mgr. Josef Clemens, respectievelijk de voorzitter en de secretaris van de Pauselijke Raad voor de Leken, Maria Voce van de Focolare-beweging en onze landgenoot Jean-Luc Moens van de Emmanuel-gemeenschap.

Jean-Luc Moens onderstreept dat de nieuwe kerkelijke bewegingen en gemeenschappen de katholieke Kerk slechts willen dienen. Op dit congres in het Maria Mater Ecclesiae College is er in het bijzonder aandacht voor de versterking van de banden met de universele Kerk en haar ‘herder’. Moens verduidelijkt dat ook nieuwe bewegingen en gemeenschappen die nog niet officieel door Rome zijn erkend voor het congres zijn uitgenodigd. “Wij hopen dat dit congres onze zending vanuit de Heilige Geest kan vernieuwen. Tegelijk kunnen wij hier in Rome elkaar beter leren kennen, elkaar beluisteren, ervaringen delen en uitwisselen en nieuwe banden smeden.” Hij benadrukt dat verkondiging niet van op het balkon kan plaatsvinden: “Wij geven graag gehoor aan de oproep van Paus Franciscus om het Goede Nieuws tot in de verste uithoeken van de samenleving en de wereld te verkondigen.”

Zie ook 10-08-2014: Derde wereldcongres nieuwe bewegingen

Publicatiedatum: 17 november 2014
Laatst bewerkt: 18 november 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test