• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: 'Eucharistisch congres is belangrijke stimulans voor geloofsbeleving'

(KerkNet) – Eucharistische congressen zijn volgens Paus Franciscus een belangrijk hulpmiddel om een impuls te geven aan de beleving van het christelijke geloof. “Zij bieden telkens de gelegenheid om het geloof als bron van genade, die vreugde en hoop brengt in het leven, te herontdekken”, zei de Paus zaterdag in een toespraak voor de leden van het Pauselijke Commité voor de Internationale Eucharistische Congressen.

“Het 51ste Eucharistische Congres zal een gelegenheid zijn om het geloof als bron van genade te herontdekken. Het thema: ‘Christus in u, hoop van de verheerlijking’ plaatst de band tussen de Eucharistie, de zending en de christelijke hoop in de kijker”, zei de Paus. “Vertrekkend vanuit deze hoop, waaraan de wereld zo’n nood heeft, is de Kerk geroepen om met nieuwe geloofsijver en de geest van de nieuwe evangelisatie naar allen te gaan met de boodschap van Jezus.”

Het comité is in volle voorbereiding op het komende Eucharistische Congres van 2016 in de Filippijnse stad Cebu. De vorige editie vond in 2012 in het Ierse Dublin plaats. Na de Wereldjongerendagen zijn de Eucharistische congressen, samen met de wereldgezinsdagen, de belangrijkste massabijeenkomst van de katholieke Kerk. Sinds het Tweede Vaticaans Concilie worden zij in principe ook telkens door de Paus bijgewoond.

Publicatiedatum: 29 september 2014
Laatst bewerkt: 23 december 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test