• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus schrijft brief aan jongeren op Katholieke JongerenDag Festival

Speciaal ter gelegenheid van het KJD Festival heeft Paus Franciscus een boodschap geschreven aan de jongeren die dit weekend in Nieuwkuijk bij elkaar zijn voor het nationale Katholieke JongerenDag Festival. Hij spreekt in de brief zijn zegen uit over alle jongeren in Nederland en hun families.

"Beste jonge vrienden, ik zend jullie hartelijke groeten bij de gelegenheid van het nationale Katholieke JongerenDag Festival, dat velen van jullie samen heeft gebracht bij Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk," schrijft de Paus. "Mag de Maagd Maria, die door alle generaties zalig genoemd is, jullie voorspreekster zijn, zodat jullie een vreugde kunnen ervaren die nieuw, puur en intens is, een vreugde die je alleen in Jezus kunt vinden."

"Jezus houdt van ieder van jullie met een oneindige liefde!" schrijft de Paus. Franciscus herkent het festivalthema ’Nieuw, Puur en Intens’ terug in de zaligsprekingen van Jezus (Matteüs 5). "De boodschap van Jezus’ zaligsprekingen is nieuw, revolutionair," schrijft de Paus. "Want ze laten een model van geluk zien dat tegengesteld is aan de logica van deze wereld."

Ook wijst Franciscus op de puurheid van het hart van Jezus. "Wanneer wij eenmaal Jezus’ liefde en redding accepteren, en Jezus beschouwen in zijn armoede en zijn puurheid van hart en zijn genade, dan ontdekken we de schoonheid van onze christelijke roeping en zullen we niet aarzelen om onderweg te gaan op de weg die naar echt geluk leidt."

Volgens de Paus willen jongeren intense ervaringen leven. Hij daagt de jongeren in Nederland uit om Gods woorden aan te nemen. "Zeg nee tegen een vluchtige, oppervlakkige wegwerpcultuur, een cultuur die veronderstelt dat jullie niet sterk zijn, dat jullie niet in staat zijn om grote uitdagingen aan te gaan in jullie leven. Denk groot!"

Klik Paus Franciscus - Boodschap
Aan de deelnemers van het Nationale Jongerenfestival
Katholieke JongerenDag Festival, weekend 28-29 juni, Nieuwkuijk (Nederland)
(25 juni 2014)
van Paus Franciscus te lezen.

Publicatiedatum: 29 juni 2014
Laatst bewerkt: 29 juni 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test