• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Jaar van het Godgewijde Leven aangekondigd

De prefect van de ‘Congregatie voor de Instituten van het Gewijde Leven en de Sociëteiten van het Apostolisch Leven’, de Braziliaanse kardinaal João Braz De Aviz (foto), heeft vrijdag tijdens een persconferentie officieel het "Jaar van het Godgewijde Leven" aangekondigd. Paus Franciscus had daarover al tijdens zijn ontmoeting met de Unie van Algemene Oversten in november van het verleden jaar gesproken. Het eerste doel is “de dankbare herinnering aan het recente verleden”, daarmee doelend op wat er sinds het Tweede Vaticaanse Concilie, 50 jaar geleden gebeurd is in ‘trouw aan de Heer, de Kerk en het eigen charisma en de mensen van vandaag”.

Met die dankbare terugblik wil de Congregatie “de toekomst met hoop omarmen”, het tweede doel van het jaar. “Die hoop kan ons er niet van weerhouden het heden met passie te beleven”, het derde doel dat de Congregatie zich voor ogen stelt. Dat is een passie van “verliefd zijn, van trouwe vriendschap en van diepe gemeenschapszin”. Het Jaar van het Godgewijde Leven zal een evangelische focus hebben, daarbij anderen helpend “de schoonheid van het volgen van Jezus” te realiseren in de diverse soorten van religieuze roeping.

Het Jaar van het Godgewijde Leven zal, zoals nu de plannen zijn, 21 november van dit jaar beginnen met de 50-ste verjaardag van de uitvaardiging van het ‘2e Vaticaans Concilie - Constitutie
Lumen Gentium
Over de Kerk
(21 november 1964)
’, het document van het Tweede Vaticaanse Concilie over de Kerk, waar in een speciaal hoofdstuk gewijd is aan het Godgewijde leven. De 50-ste verjaardag van het conciliedecreet ‘’ over de vernieuwing en aanpassing van het religieuze leven, zal het jaar besluiten.

Bron: Radio Vaticana/rknieuws.net

Publicatiedatum: 31 januari 2014
Laatst bewerkt: 2 februari 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test