• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Thema's voor Wereldjongerendagen 2014-2016

ROME (KerkNet/RadVat/Kathpress) – De volgende editie van de Wereldjongerendagen, van 25 juli tot 1 augustus 2016 in de Poolse stad Krakau, krijgt als thema ‘Zalig zijn de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden’ (Mt. 5, 7). Dat is donderdag door de Pauselijke Raad voor de Leken, namens de Paus de organisator van de Wereldjongerendagen, bekendgemaakt. De evangeliepassage is ontleend aan de zaligsprekingen uit het evangelie van Matteus.

‘Radio Vaticaan’ benadrukt de continuïteit tussen het thema van de komende Wereldjongerendagen en het pontificaat van Paus Franciscus, die al van kort na zijn verkiezing gepleit heeft voor een arme kerk ten dienste van de armen, waarin iedereen tot zijn recht kan komen. Volgens de Pauselijke Raad wil de Paus er met de keuze van dit thema ook toe bijdragen dat de zaligspreking het concrete levensprogramma wordt voor jongeren. Al op 21 augustus, tijdens de Wereldjongerendagen in Rio, riep hij de jongeren in een twitterboodschap op om de zaligspreking tot hun levensprogramma te maken.

Donderdagmiddag werden tevens de thema’s van de plaatselijke wereldjongerendagen van 2014 en 2015, die telkens op Palmzondag plaatsvinden, bekendgemaakt. Ook daarbij wordt telkens gekozen voor een van de zaligsprekingen. In 2014 staat het thema ‘Zalig zijn de armen van geest, want van hen is het Koninkrijk der hemelen’ (Mt. 5, 3) centraal. Voor Palmzondag 2015 gaat de voorkeur uit naar het thema ‘Zalig de zuiveren van hart, want ze zullen God zien’ (Mt. 5, 8).

Publicatiedatum: 7 november 2013
Laatst bewerkt: 8 november 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test