• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Help: Zoeken of selecteren van documenten

Zoeken: een woord uit de titel is bekend

Om een bepaald document te zoeken kan men de titel van het document invullen in het "zoekscherm" en dan klikken op de oranje button "Zoeken" (pijl 1). Let daarbij op dat eveneens het veld voor "Trefwoord" en voor "alle documenten" gevuld of geselecteerd is. Vervolgens verschijnen één of meer resultaten.

Zoeken: een auteur is bekend (en soms ook het soort document)

Een andere manier van selecteren van een tekst, indien men weet wie de auteur is - bijvoorbeeld 'Paus Franciscus' - en (in sommige gevallen) wat voor soort document - bijvoorbeeld 'Encycliek' - is de volgende. In het bruine 'zoekveld' klikt men de tekst "selecteer document" (bij pijl 2) aan. Vervolgens opent de eerste van maximaal drie velden zich.

Het selecteren van een tekst (pijl 3)

Bij het eerste beschikbaar gekomen veld scrolt men binnen de categorieën (zoals 'Heilige Schrift', 'Catechismus", 'Heilige Vader' etc.) naar 'Heilige Vader' en daar kiest men bijvoorbeeld "Paus Franciscus".

Dan opent zich het tweede veld, waar de diverse soorten teksten van hem beschikbaar komen, en kiest men bijvoorbeeld "Encyclieken".

In dit geval opent zich nog een derde veld die nu nog slechts 1 keuze heeft, namelijk "Lumen Fidei". Zodra men deze heeft geselecteerd wordt de betreffende tekst geopend.

Weer willen zoeken.

Wil men echter weer op een bepaalde term (bijvoorbeeld een titel van een document, een woord of zinsnede uit een tekst etc.) dan klikt men op "terug naar zoeken" (pijl 4) en men komt weer in de zoekmogelijkheid, zoals deze aangegeven staat in het bovenste deel van bijgaand plaatje.

Terug naar de "Help"-pagina


Laatst bewerkt: 14 oktober 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test