• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Uit de eerste toespraak van Paus Franciscus in Brazilië bij zijn aankomst

“Ik heb gehoord dat men langs de deur moet gaan van het immense hart van het Braziliaanse volk om er toegang toe te krijgen; moge het mij toegestaan worden vandaag voorzichtig aan deze deur te kloppen. Ik vraag u te mogen binnenkomen en deze week met u door te brengen. Ik heb goud noch geld, maar breng u het kostbaarste dat mij gegeven werd: Jezus Christus! Ik kom in Zijn Naam om de vlam van de broederliefde aan te wakkeren die in ieder mensenhart brandt; en het is mijn verlangen dat mijn groet u allen en ieder in het bijzonder bereikt: “De vrede van Christus zij met u allen!”.

Ik ben gekomen om de jongeren uit alle delen van de wereld te ontmoeten, die aangetrokken worden door de wijd open armen van Christus de Verlosser. Deze jongeren willen een toevlucht vinden in Zijn open armen, dicht bij Zijn Hart, en Zijn duidelijke en krachtige oproep opnieuw horen: “Gaat dus en maakt alle volken tot Mijn leerlingen!”.

Deze jongeren vinden in Christus het antwoord op hun grootste en gemeenschappelijke verlangens en zij kunnen zich verzadigen aan een heldere waarheid, een authentieke liefde die hen boven alle verscheidenheid verenigt. “

Vert.: Maranatha-gem.
Bron: Zenit.org (Franstalig)

Publicatiedatum: 22 juli 2013
Laatst bewerkt: 25 juli 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test