• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Raad voor interreligieuze dialoog roept op tot samenwerking met de boeddhisten

ROME (KerkNet/VIS) – De Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog moedigt boeddhisten wereldwijd aan tot samenwerking met christenen voor de wereldvrede en in de verdediging van het menselijke leven in al zijn vormen. Aanleiding voor de boodschap is Vesakh, het belangrijkste feest van de boeddhisten, dat dit jaar, afhankelijk van de boeddhistische traditie, wordt gevierd op 17, 24 of 25 mei. “Het respect voor het leven, contemplatie, stilte en eenvoud zijn belangrijke waarden die zowel door christenen als boeddhisten worden gedeeld”, staat te lezen in de boodschap, die ondertekend is door kardinaal Jean Louis Tauran en mgr. Miguel Ángel Ayuso Guixot, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Raad.

De boodschap, met als titel: ‘Zalig de vredestichters’, wijst op de gemeenschappelijke opdracht om zorg te dragen voor de schepping en onderstreept de noodzaak van dialoog tussen de wereldgodsdiensten.
Op Vesakh vierende boeddhisten elk jaar de verlichting (nirvana) van Boeddha. Boeddhisten die zich beroepen op de oudste traditie (de Theravada) , herdenken op die dag ook de geboorte en het overlijden van Boeddha.

Publicatiedatum: 3 mei 2013
Laatst bewerkt: 11 mei 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test