• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Rome beveelt zegening ongeboren kinderen aan

Hilversum (Van onze redactie) 22 november 2012 Kardinaal-vicaris Agostino Vallini heeft de pastoors van het bisdom Rome per brief een nieuw ritueel aanbevolen. Het gaat om een onlangs door de Congregatie voor de Eredienst goedgekeurde zegening van ‘kinderen in de baarmoeder’.

Delicate tijd

Van de pastoors wordt verwacht dat zij parochianen die in verwachting zijn ondersteunen met bijzondere pastorale zorg. Het doel van het zegeningritueel is om de toekomstige ouders “de warme en affectieve aanwezigheid van de parochiegemeenschap te laten voelen in een zo delicate tijd en hun geestelijk leven en hun deelname aan de gemeenschap te ondersteunen of te verbeteren”, schrijft kardinaal Vallini die namens de paus het bisdom Rome bestuurt.

Viering

Het ritueel is zeer geschikt voor een parochiële viering, “eventueel in te passen in de Eucharistie”, aldus Vallini, “zelfs meerdere keren per jaar, voor elk paar of groep”.

Heiligheid leven

Met de pastorale zorg voor toekomstige ouders en de zegening van ongeboren kinderen wil het Vaticaan de heiligheid van het menselijk leven ‘van conceptie tot natuurlijke dood’ benadrukken.

De Amerikaanse rooms-katholieke Bisschoppenconferentie publiceerde de Engelse en Spaanse vertaling van het rituale van 'de zegening van kinderen in de baarmoeder' op internet.

Publicatiedatum: 22 november 2012
Laatst bewerkt: 23 november 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test