• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Congo: ontvoerders vragen losgeld voor Assumptionisten

BRUSSEL (KerkNet/Fides) – Mgr. Melchisédech Sikuli Paluku, de bisschop van Butembo-Beni, zegt dat de ontvoerders hem telefonisch losgeld hebben gevraagd voor de drie assumptionisten. De paters Anselme Wasukundi, Jean-Pierre Ndulani en Edmond Kisughu werden vrijdag in hun missiepost in Mbau (Noord-Kivu) ontvoerd. De bisschop blijft voorzichtig en wil eerst garanties dat hij ook echt met de ontvoerders heeft te maken. “Ik hoop dat zij zich rekenschap geven van de draagwijdte van hun actie.”

Intussen hebben de Congolese bisschoppen, onder leiding van hun voorzitter aartsbisschop Nicolas Djomo, een communiqué gepubliceerd waarin zij de ontvoering scherp veroordelen. Zij roepen de ontvoerders op om in te staan voor het fysieke en geestelijke welzijn van de gijzelaars, opdat zij later hun inzet voor de lokale bevolking kunnen hervatten.

Mgr. Sikuli Paluku bevestigt dat er in de regio verschillende rebellengroepen actief zijn, die leven van banditisme. Volgens hem staat het niet vast dat zij zijn ontvoerd door rebellen uit Oeganda. “Ook andere groepen zijn in deze regio actief. Ik denk dat wij eerder in hun richting moeten kijken.”

Publicatiedatum: 24 oktober 2012
Laatst bewerkt: 25 november 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test