• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus wil grotere inspanningen tegen honger in de wereld

ROME (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI heeft de internationale gemeenschap dinsdag opgeroepen tot grotere inspanningen in de strijd tegen de honger in de wereld. Dat meldt het katholieke persagentschap Apic.

“Effectieve hulpverlening wordt vaak belemmerd door concurrentiedenken”, schrijft de Paus naar aanleiding van Wereldvoedseldag aan Jose Graziano da Silva, directeur-generaal van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. “Samen kunnen we iets doen aan honger in vele delen van de wereld”, aldus Benedictus XVI. De Paus wijst erop dat de economische crisis de basisbehoeften zoals het recht van eenieder op voldoende en gezond voedsel ernstig aantast. “Voor degenen die al leven in armoede en te kampen hebben met onderontwikkeling verergert de situatie zienderogen”, stelt Benedictus XVI.

’Internationale en nationale instellingen moeten de honger bestrijden door de ontwikkeling van de landbouw’, zegt de Paus. Hij bekritiseert maatregelen die alleen gericht zijn op winst of op de verdediging van de markten. Benedictus XVI prijst de samenwerking op agrarisch gebied door de oprichting van landbouwcoöperatieven.

Publicatiedatum: 17 oktober 2012
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test