• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bezoekt missionarissen van Steyl

ROME (KerkNet/Zenit) – Paus Benedictus XVI brengt vandaag maandag een bezoek aan het centrum ‘Ad gentes’ van de missionarissen van het Goddelijk Woord of de missionarissen van Steyl, waar 150 afgevaardigden uit 57 provincies wereldwijd algemeen kapittel houden. De Paus werd door de missiecongregatie, die in 1875 door de priester Arnold Janssen (1837-1909) in Nederland werd gesticht, voor het bezoek aan het zeventiende kapittel van de congregatie uitgenodigd. Vandaag zijn er 6.000 missionarissen van Steyl, die actief zijn in 67 landen.

Het centrum, op een dertigtal kilometer ten zuidoosten van Rome, is genoemd naar het conciliedecreet ‘2e Vaticaans Concilie - Decreet
Ad Gentes Divinitus
Over de missie-activiteit van de Kerk
(7 december 1965)
’ dat er tussen 29 maart en 3 april 1965, onder meer door de toen 37-jarige Duitse theoloog Joseph Ratzinger, werd uitgewerkt. Paus Benedictus XVI wordt kort voor de middag door de nieuwe algemene overste Heinz Kulüke en de vorige algemene overste Antonio Pernia, evenals door de procureur Giancarlo Girardi van de missionarissen van Steyl begroet. Daarna zal hij samen met de missionarissen bidden en volgt er een korte toespraak. Ook Paus Paulus VI bezocht het centrum al eens in augustus 1962. Dat was toen nauwelijks enkele maanden na zijn Pausverkiezing.

Publicatiedatum: 9 juli 2012
Laatst bewerkt: 9 juli 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test