• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot gebed voor het Internationaal Eucharistisch Congres

Hilversum (rkk.nl) 13 juni 2012 – Paus Benedictus XVI heeft alle gelovigen opgeroepen te bidden voor het Internationaal Eucharistisch Congres dat van 10 tot 17 juni in de Ierse hoofdstad Dublin wordt gehouden. Hij deed zijn oproep vandaag aan het einde van de algemene audiëntie.

Het Internationaal Eucharistisch Congres in Dublin is het vijftigste congres, sinds het eerste congres dat in 1881 in het Franse Rijsel werd georganiseerd. Thema van deze jaargang is “De Eucharistie: communie met Christus en met elkaar”. De Paus noemde het Congres “een belangrijke gelegenheid om de centrale plaats die de Eucharistie inneemt in de Kerk, te bevestigen”.

Ook zei de Heilige Vader dat “Jezus, die in het Sacrament van het altaar werkelijk tegenwoordig is, en die aan het kruis het ultieme offer van de liefde heeft gebracht, ons door de Eucharistie in werkelijke communie met Hem brengt”. De Paus zei te hopen dat iedereen wilde bidden voor het welslagen van het congres en ook daarvoor dat de Eucharistie altijd het kloppend hart van het kerkelijk leven mag blijven.

Publicatiedatum: 13 juni 2012
Laatst bewerkt: 15 juni 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test