• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Benedictus XVI tot de jeugd: wordt heiligen!

Milaan, stadion San Siro, 7e Wereldbijeenkomst van Gezinnen, 30/5 – 3/6/2012.

“In dit voetbalstadion, bent u de kampioen en is de Kerk de trainer” zei een vormeling uit Milaan tot Benedictus XVI ter gelegenheid van zijn ontmoeting met 80.000 jongeren die zich voorbereiden op het Sacrament van het Vormsel of die het reeds ontvangen hebben. De Paus repliceerde: “In dit bekende stadion bent u vandaag de spelers. Spelers die geroepen zijn om heiligen te worden!”.

Streef naar heiligheid!

“Dierbare jongeren, ik zeg u met klem: streef naar grote idealen; u kunt allemaal grote dingen doen, niet slechts enkelen!” “De Heer roept u elke dag op tot grote dingen, ook vandaag en hier.” “Weest heiligen! Ook op uw leeftijd, want iedere leeftijd is rijp voor Christus” (citaat van de H. Ambrosius). “Heiligheid is voor een christen de normale weg, zij is niet voorbehouden voor enkele uitverkorenen, maar staat open voor iedereen.”

Vriendschap met Jezus

De Paus zei tot de jongeren dat “het christenleven een weg is”, soms bergop en dus “niet altijd gemakkelijk”, maar het “is een heel mooie klim, in Jezus’ gezelschap”. Hij vroeg hun zich te voeden met het Sacrament van de Eucharistie, in de zondagsmis, met het Boetesacrament dat “in het leven een grote gave is: weten dat ik vrij ben, dat ik opnieuw kan beginnen, dat alles vergeven is”.

De Paus wees naar de weg van de heiligheid: de dialoog met God. “Laat uw dagelijks persoonlijk gebed niet achterwege: leer spreken met de Heer, vertrouw u toe aan Hem, spreek Hem over uw vreugde en zorgen en vraag Hem inzicht en steun op uw weg”. De Paus riep hen ook op “gehoorzaam te zijn aan hun ouders, geëngageerde jongeren te zijn, vooral in hun studie, beschikbaar en edelmoedig te zijn voor anderen, de bekoring te overwinnen om in het centrum te willen staan, want egoïsme is de vijand van echte vreugde” en tenslotte om open te staan voor hun roeping, want “Jezus zal uw hart levenslang vervullen”!

Tenslotte heeft de Paus hun gesproken over de zeven gaven van de Heilige Geest om“zich als christen te vormen, het Evangelie te beleven en actief lid te zijn van de gemeenschap”.

Vert. Sorores Christi
Bron: Zenit.org

Publicatiedatum: 2 juni 2012
Laatst bewerkt: 5 juni 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test