• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaans congres over het lijden van de Zalige Paus Johannes Paulus II

BRUSSEL ((KerkNet/KatholiekNederland) – Morgen donderdag 24 november begint in Vaticaanstad een driedaags congres over het lijden van de Heilige Paus Johannes Paulus II. Het programma van het congres werd dinsdag door de Pauselijke Raad voor het Pastoraat in de Gezondheidszorg, die het congres organiseert, bekend gemaakt. Aartsbisschop Zygmunt Zimowski, de Poolse voorzitter van de raad hoopt dat dit congres zal bijdragen aan het voortleven van de herinnering aan de zalige paus: “We hopen werkelijk dat deze grote paus – groot in leven, groot in lijden en groot in de dood – zal voortleven in onze harten."

Mgr. Zimowski wees bij de voorstelling van het congresprogramma erop dat paus Joannes Paulus II niet alleen voorbeeldig was in de manier waarop hij zijn ziekte en lijden droeg, maar ook anderszins veel betekend heeft voor de zieke en lijdende mens. Zo stelde hij de Wereld Zieken Dag in, en richtte hij in 2004 de Goede Samaritaan Stichting op. De stichting zamelt geld in ten behoeve van arme mensen die ziek zijn, met name voor hen die lijden aan hiv of aids.
Het congres, met een 700-tal deelnemers, opent vrijdag a.s. met een concert in aanwezigheid van paus Benedictus XVI. De opbrengst ervan komt ten goede aan de Samaritaan Stichting.

Publicatiedatum: 23 november 2011
Laatst bewerkt: 24 november 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test